Projectomschrijving WSV

WSV
Het schoolgebouw bestaat uit twee gebouwen uit respectievelijk 1926 en 1929 welke reeds in 2000 verbonden zijn met elkaar door middel van een nieuwbouw gedeelte aan de mr. P. N. Artzeniusweg. Het gebouw was echter zeer gedateerd en voldeed niet meer aan de zowel bouwkundige als onderwijstechnische eisen. Toch heeft de opdrachtgever de hoge meerwaarde van dit gebouw ingezien t.o.v. nieuwbouw elders.
 
Door de prioriteiten op de juiste plekken te plaatsen is een uitgebalanceerd bouwkundig en financieel ontwerp ontstaan. Met kleine constructieve en bouwkundige slimme ingrepen zijn de van oudsher kleine lokalen veranderd in grote, lichte en aangename lokalen. Tevens zijn in het ontwerp vanaf het begin de vaste inrichtingselementen zoals kapstokken, meubels en koffiepunt voor ouders meegenomen in het ontwerp. Dit geeft een grote kwaliteit aan het gebruik. De originele elementen in het gebouw zoals de twee trappenhuize zijn in oude ere hersteld en geven het gebouw een gevoel van grootsheid maar ook die intieme sfeer die zo gewenst is voor primair onderwijs.
 
Er is grote nadruk gelegd op het akoestisch belevingscomfort. Zowel in de lokalen als de verkeersruimte. Tevens is in samenwerking met de leerkrachten een mooi en evenwichtig kleurplan opgesteld en toegepast.

 

 

 

Postbus 2728

1000 CS  Amsterdam

+31 (6) 19 900 373

Facebook

 

Linkedin

 

Pinterest

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Pinterest App Icon