Projectomschrijving MUNDUS College

Mundus college - upgrade
Upgrade punten:

 

In de pauze werd alleen de aula gebruikt. Nu met 1 pauzemoment van 1000 leerlingen zullen de naastliggende verkeersruimte (de kloostergang) en een nieuw te creeeren ruimte speciaal voor de onderbouw erbij betrokken worden.

 

Inrichtingselementen:

In de kloostergang is voor gekozen om zitelementen als een slinger rondom de bestaande kolommen aan de kant van het buitenplein te plaasten, refererend aan de rondigen in de naam MUNDUS. 

 

Door tevens meer verschillende zitelementen toe te passen in de aula ontstaat variatie van zithoudingen waardoor verschillende sferen ontstaan. Actief - Lounge - Nonchelant - Samen - Individueel.

 

In de nieuwe ruimte voor de onderbouw word op iets kleinere schaal de sfeer van de aula en de kloostergang voortgezet. In alle drie de ruimten worden dezelfde elementen toegepast, de ruimten lopen hierdoor gevoelsmatig in elkaar over.

 

Doordat er door de verkeersruimte ook een vluchtroute loopt, zijn de inrichtingselementen zoveel mogelijk naar de zijkant, richting het buitenschoolplein geplaatst. Hierdoor blijft de benodigde verkeersbreedte gewaarborgd.

 

Elementenopbouw:

Combinatie van houten tafels met houten zitbankjes, houten hoekbanken en zitblokken, dekkend geschilderd. Afgewisseld met gekleurde slinger zitbanken van polystyreen.

 

Kleur:

Het schoolgebouw is opgebouwd met natuurlijke materialen, veel hout, natuursteen, baksteen en rustige kleuren. Dit geeft een goede basis om juist de inrichting in kleur uit te voeren. De kleuren van het MUNDUS college zijn hiervoor gebruikt. Het geeft het geheel meer spanning maar ook meer sfeer.  

 

 

Postbus 2728

1000 CS  Amsterdam

+31 (6) 19 900 373

Facebook

 

Linkedin

 

Pinterest

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Pinterest App Icon