Projectomschrijving Centraal Bureau

Centraal Bureau Esprit scholengroep
 
Het centraal Bureau van de Esprit Scholengroep heeft ervoor gekozen om te verhuizen naar het souterrain van het gebouw waar reeds de internationale school AICS is gevestigd. Voorheen was dit het kantoorgebouw van Nauta Dutilh.
 
De functies die gehuisvest moesten worden, zijn decentraal verspreid door het gehele gebouw. De basis, de kantoren, ontvangstruimte, reproruimte en opslag bevinden zich in het souterrain. De overige functies zoals de receptie, vergaderruimte, bedrijfskantine e.d. bevinden zich op andere verdiepingen waar deze gezamenlijk worden gebruikt met de AICS.
 
Het gehele souterrain was gedateerd en voornamelijk in gebruik als grote studielokalen, kantoortjes en opslag. Alle bouwkundige wanden zijn gesloopt en vervangen door glazen scheidingswanden. Ook zijn de tussenwanden voorzien van bovenlichten waardoor het geheel in open,  ruimtelijke en lichte ruimten getransformeerd wordt. Bij de entree is een ontmoetingsruimte gecreerd welke als sociaal hart van het centraal bureau fungeert, gezamenlijk met de open pantry.
 
Het kleuren- en materiaalontwerp is warm, uitnodigend en straalt een bepaald comfort uit. BIj het gehele ontwerp- en afwerkingsniveau is rekening gehouden met de tijdelijkheid van het geheel. Het betreft een semi-tijdelijke huisvesting.  

 

 

Postbus 2728

1000 CS  Amsterdam

+31 (6) 19 900 373

Facebook

 

Linkedin

 

Pinterest

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Pinterest App Icon