Projectomschrijving Cartesius Lyceum

Cartesius Lyceum
Het oorspronkelijke schoolgebouw  bestaat uit U-vormige deel (1884) en vormt samen met de toevoeging uit 1898 een carré met een binnenhof cq. schoolplein. In de loop van de tijd is de binnenhof volgebouwd, waardoor de begane grond donker en onoverzichtelijk was.
 
Deze toevoegingen in het binnenhof zijn gesloopt om plaats te maken voor een grote verdiepte aula vanwaar de oorspronkelijke bakstenen buitengevels weer zichtbaar zijn, die geheel zijn gerestaureerd. De gymzaal die boven de aula ‘zweeft’, is afgewerkt met hout. Doordat de gymzaal kleiner is dan het binnenhof, dringt daglicht via de lichtstraat rondom langs de oude gevels de aula binnen.
 
De begane grond is weer open en licht zoals dat ooit bedoeld was. De gangen op de eerste verdieping hebben een extra dimensie gekregen door delen van vloervelden tussen de eerste en de zolderverdieping te slopen. Op deze manier zijn via vides de zolders met hun houten spantconstructie zichtbaar vanaf de eerste verdieping. Ook kunnen via deze vides de voorheen ongebruikte zolderverdiepingen worden bereikt waar nu gebruiksfuncties gesitueerd zijn.
 
Samen met een goed installatietechnisch ontwerp is een duurzaam gebouw gecreëerd dat geschikt is voor het nieuwe onderwijs.

 

 

 

Postbus 2728

1000 CS  Amsterdam

+31 (6) 19 900 373

Facebook

 

Linkedin

 

Pinterest

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Pinterest App Icon